ACN Barcelona.-El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els catorze Col·legis de l’Advocacia catalans, ha reclamat aquest dimecres una “reflexió serena i rigorosa” sobre la presó provisional després de la sentència absolutòria a tots els acusats en el judici del cas Sandro Rosell. “Entenem la presó provisional com una mesura excepcional aplicable només en situacions especials i per això defensem la necessitat de crear la figura del jutge de garanties que, entre altres facultats, controli l’aplicació d’aquest tipus de mesures”, apunta. A més, el Consell de l’Advocacia Catalana considera “important” que el tribunal hagi tingut present en el cas Sandro Rosell que, davant la manca de proves, no es pot dictar una sentència condemnatòria.

“Aquest principi bàsic de la tutela judicial efectiva té una transcendència especial en aquest cas pel fet que, en el seu moment, es van prendre mesures provisionals relatives a la llibertat d’algunes persones i aquestes mesures ja van ser aixecades pel mateix tribunal, no deixant-se influir per aquest fet”, indica el Consell de l’Advocacia Catalana.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb