El Consell aprovarà en la pròxima sessió plenària un decret urgent per donar resposta a les conseqüències del temporal d’aquesta setmana. A Vinaròs van caure 375 litres per metre quadrat, una xifra mai registrada.

Precisament, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet l’anunci en una visita a aquesta ciutat. Allà ha avançat que aquesta setmana començaran les reunions per coordinar les tasques de recuperació i reparació dels entorns afectats per les pluges i s’ha congratulat per la coordinació ‘molt positiva’ entre entitats, que ha ‘aconseguit que no hi haja hagut perill per a les persones’.

Així, aquest decret dóna cobertura a les accions que surtin de les diferents reunions de coordinació en què participaran Generalitat, diputacions i ajuntaments. D’aquests últims, ha destacat el seu ‘paper fonamental’ en l’anàlisi de les infraestructures locals afectades i dels camps i collites que es puguen haver fet malbé.

‘En tot cas, prendrem sempre les decisions de forma coordinada’, ha assenyalat Puig. Alhora ha agraït al dispositiu d’Emergències per l’actuació en els últims dies i ha assenyalat que van a ‘fer tot el possible per reparar els danys el més aviat millor’.

D’altra banda, també ha considerat que hi ha hagut ‘efectes positius’, en relació a la sequera que afecta el País Valencià, però ha comentat que hauria estat millor que aquesta pluja ‘caigués d’una manera més raonable’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb