El ple del Consell ha aprovat l’estatut de la nova Agència Tributària Valenciana, un pas que culmina la creació de l’organisme i establirà les bases de la modernització de l’administració tributària de la Generalitat, que a partir d’ara tindrà els seus mitjans informàtics.

La nova agència permetrà de millorar l’ajut i l’assistència al contribuent per al compliment de les obligacions tributàries, assumir les funcions de recaptació en via executiva que ara exerceix l’AEAT i, en definitiva, ‘ser més operatius en la prevenció i lluita contra el frau fiscal’. A més, també podrà assumir la recaptació executiva dels ens municipals del País Valencià que vulguin subscriure convenis amb l’agència.

L’objectiu és que l’Agència Tributària Valenciana tingui l’autonomia i independència funcionals que li permetin d’assumir funcions tributàries fins avui delegades a altres administracions o col·laboradors tributaris i que no era possible de fer de manera directa. El nou estatut potencia els departaments estructurals de la futura Agència Tributària Valenciana, en particular els d’informàtica i afers generals i pressupostaris, per dotar-los de recursos humans amb una adequada especialització professional.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb