Nou ajornament de la reforma de l’estatut, blocada d’ençà de fa set anys al congrés espanyol. Ara, en teoria, durant poques setmanes. La reforma havia d’arrencar a final d’octubre, però sembla que no serà fins a principi de desembre. Ho han anunciat els portaveus dels cinc grups parlamentaris a les Corts després de la Junta de Síndics.

Segons que ha indicat el síndic socialista, Manolo Mata, la decisió ha vingut de Madrid. En la reunió de la ponència que discutirà les esmenes presentades, també hi participarà una delegació del parlament valencià, integrada per quinze diputats. Els grups polítics van acordar fa poques setmanes unànimement aquesta xifra per tal de reproduir el model establert actualment en les diverses comissions parlamentàries.

Entre les propostes que s’hi volen incloure, hi ha la d’una disposició addicional que fa referència a l’equiparació de les inversions de l’estat espanyol amb el pes demogràfic, tal com tenen els estatuts català i andalús.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb