El congrés espanyol ha avalat aquest vespre la pròrroga de l’estat d’alarma durant dues setmanes més, una proposta del govern de Pedro Sánchez. El PP, Vox i Ciutadans han fet pinya amb el PSOE, Unides Podem i Compromís, mentre que ERC i JxCat s’han abstingut i la CUP hi ha votat en contra.

Sánchez ha demanat ‘unitat i lleialtat’ als partits polítics i ha dit que les decisions que ha pres fins ara cerquen un ‘equilibri difícil’ entre la lluita contra la pandèmia i la necessitat de recuperació econòmica: ‘Cal utilitzar el bisturí per no amputar cap membre que comprometi la recuperació.’ Ha afegit que l’estat espanyol ha seguit en tot moment les recomanacions dels experts sanitaris, de l’OMS i del centre de coordinació d’alertes sanitàries i ha demanat solidaritat amb la Comunitat de Madrid.

Abans, també s’han convalidat els decrets de mesures econòmiques per a afrontar la crisi del coronavirus 2019. Tanmateix, els grups parlamentaris n’han demanat més, com la moratòria o suspensió dels lloguers o l’exoneració del pagament de la quota d’autònoms. El PP, Vox i Cs hi han votat a favor al costat del PSOE i d’Unides Podem, ERC, JxCat i Compromís, mentre que la CUP hi ha votat en contra.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb