Avui es fa un acte de Societat Civil Catalana (SCC) al congrés espanyol, on no es va permetre una conferència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per a explicar el procés català. Rafael Arenas García, ex-president de SCC, compareixerà a la cambra per a exposar l’últim informe sobre els suposats dèficits de qualitat democràtica i la situació que viuen els contraris a la independència a Catalunya. Aquesta compareixença, promoguda pels diputats del PP i de Ciutadans, es farà a la comissió per a l’auditoria de la qualitat democràtica, la lluita contra la corrupció i les reformes institucionals i legals que presideix el diputat de Ciutadans Toni Cantó.

La portaveu del PP en aquesta comissió, Beatriz Escudero, va defensar ahir aquesta compareixença dient que serviria per a poder escoltar la societat catalana contrària a la independència. Tanmateix, ni el PP ni Ciutadans ni el PSOE no van permetre la conferència en què el president de la Generalitat volia explicar el procés sobiranista. En una carta enviada el mes de març, Puigdemont demanava de fer una conferència al senat espanyol per a explicar la situació de Catalunya, però les formacions unionistes van negar-s’hi i van autoritzar només una compareixença a la comissió de Comunitats Autònomes. El president finalment farà la conferència dilluns en una sala cedida per l’Ajuntament de Madrid.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]