ACN Madrid.-El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous la creació d’una comissió d’investigació sobre el finançament irregular del PP, l’anomenada ‘caixa B’ del partit. La proposta que el Grup Socialista, Units Podem i C’s havien portat al ple ha quedat aprovada per unanimitat, també amb els vots del mateix PP, que ha acabat donant suport a la proposta per evitar quedar-se despenjat i en minoria. Els populars han argumentat el vot a favor assegurant que la iniciativa forma part de l’acord d’investidura assolit amb el partit d’Albert Rivera, tot i que han assegurat que aquesta és una comissió que neix “morta” i “deslegitimada” perquè no inclou el finançament de la resta de partits. “Són vostès, la resta, els que han d’explicar perquè no volen acabar amb tota la corrupció d’aquest país“, ha dit el diputat del PP Eloy Suárez.

Els grups de l’oposició han retret al PP els casos de corrupció que tenen oberts als jutjats. El diputat del Grup Socialista Artemi Rallo ha assegurat que el partit de Mariano Rajoy està “sepultat” per “l’ombra de Bárcenas”, mentre que la diputada de Podem Carolina Bescansa ha assegurat que la iniciativa busca “defensar la democràcia de la corrupció i els corruptes”. El portaveu de C’s, Juan Carlos Girauta, ha recordat que aquest era un dels punts de l’acord assolit entre la seva formació i el partit de Rajoy per a la investidura. La comissió no es posarà en marxa de manera immediata. El Congrés ja té oberta la que investiga les maniobres del Ministeri de l’Interior per combatre l’independentisme durant el mandat de Jorge Fernández Díaz, l’anomenada ‘Operació Catalunya’, i podria trigar a constitur la nova comissió uns quants mesos.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]