ACN Barcelona.-El Col·legi de Treball Social de Catalunya (TSCAT) ha criticat la lentitud en la tramitació de sol·licituds en la tramitació d’expedients de tramitació de la Renda Garantida de Ciutadania sis mesos després de l’inici del seu desplegament. En un comunicat, denuncia que en molts casos el temps de quatre mesos d’espera supera el termini previst en la pròpia llei, que es va aprovar el juliol passat fruit d’una ILP amb un ampli suport, entre ells els de tots els partits de la cambra, per donar resposta a les situacions de vulnerabilitat. A més, avisen que la RGC no compta amb un reglament sobre el seu funcionament i que això dificulta la seva aplicació perquè no hi ha instruccions clares davant les diferents casuístiques. A més, afegeixen, algunes de les resolucions no es corresponen al que estableix la pròpia norma.

L’entitat cita, per exemple, la denegació de la RGC a les persones que estan cobrant una prestació estatal inferior a la nova prestació social catalana.Per tot plegat, el Col·legi de Treball Social de Catalunya ha demanat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que constitueixi la comissió de govern que ha de fer seguiment de la Renda Garantida de Ciutadania, també prevista en la llei. Segons explica l’entitat, aquesta comissió, integrada de manera paritària per l’Administració i altres agents socials –professionals dels serveis socials bàsics, entre d’altres- permetrà fer un seguiment acurat de la seva aplicació i proposar, des de la proximitat i el coneixement de la realitat, possibles mesures que facilitin el desenvolupament de la prestació. El TSCAT, però, considera la formació de Govern i la recuperació de l’autogovern des de les pròpies institucions un “pas imprescindible” perquè es pugui crear aquesta comissió.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb