ACN Barcelona.-El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya celebra enguany el cinquantè aniversari del seu Arxiu Històric, un fons de gran importància que constitueix el llegat de l’arquitectura catalana moderna i contemporània. Així ho reconeix la Generalitat, que ha aprovat convertir el conjunt documental en una secció pròpia dins de l’Arxiu Nacional de Catalunya a finals d’aquest any, per tal de millorar les tasques de descripció, conservació, la digitalització i difusió dels fons. En aquest context, el COAC inaugura el proper 7 d’octubre una exposició commemorativa i de gran format a la seva seu on s’exhibiran juntes les seves peces més representatives. El COAC ha rebut el Premi Nacional de Cultura aquest 2019.

D’altra banda, el COAC i el departament de Cultura fa mesos que treballen en el futur Museu d’Arquitectura Catalana, un nou concepte museístic que, sense tenir un espai físic, es valdria dels espais col·legials per vincular l’accés universal dels fons de l’Arxiu, actualment en fase de digitalització, amb el coneixement de l’arquitectura del territori mitjançant itineraris i visites guiades.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.