ACN Barcelona.-La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha aprovat aquest dijous una declaració de “defensa i compromís” amb el dret fonamental a la llibertat d’informació però no entra a valorar l’ordre judicial d’un jutjat de Mallorca de requisar els mòbils i ordinadors de periodistes per investigar filtracions d’un sumari judicial. La comissió “comprèn la preocupació” expressada per desenes de periodistes que van signar un manifest crític amb l’actuació judicial, i recorda que el dret a la llibertat d’informació no només afecta els titulars, els periodistes, sinó que és una “peça clau de l’estat social i democràtic de dret: sense una premsa lliure que compti amb un marc adequat de protecció no és possible el desenvolupament d’una societat democràtica”.

A continuació, però, diu que l’establiment de l’abast i límits d’aquests drets i dels seus mecanismes de protecció correspon als jutges i tribunals en cada procediment judicial, cosa que el CGPJ no pot supervisar, sinó que ho han de fer els propis tribunals en els recursos corresponents.Justament per expressar la seva disconformitat amb l’actuació del jutjat balear, s’han convocat diverses protestes de periodistes davant de seus judicials, com aquest vespre a Palma, i demà al migdia davant del Tribunal Suprem, a Madrid, i davant del TSJC a Barcelona.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb