El govern andorrà ha reconegut que el Brexit centra la prioritat de la Unió Europea i això pot endarrerir les negociacions per l’acord d’associació. El ministre portaveu, Enric Jover, ha reconegut que el calendari de reunions es pot modificar pel Brexit, perquè ara com ara la prioritat de Brussel·les és afrontar-ne les conseqüències. També ha informat que a final de març una missió tècnica del Fons Monetari Internacional visitaria Andorra, amb l’objectiu d’elaborar un estudi que serveixi per a establir la quota d’adhesió.

Aprofitant la compareixença, s’ha referit al document de les associacions empresarials, que ha aixecat polèmica en diversos sectors. Jover ha explicat que el govern comparteix la petició que es mantingui el control dels fluxos migratoris però no la d’excloure les obligacions socials que pugui implicar l’acord amb la UE, que és la part més contestada.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb