Després d’un estiu tens sobre finançament pel suport del conseller d’Hisenda Vicent Soler al govern del PSOE al Consell de Política Fiscal i Financera, el PSPV i Compromís han fet evident en el debat de política general que es va fer a les Corts que les ferides són tancades.

Els socis del Botànic han registrat de manera conjunta les seves propostes de resolució, que tenen com a mesura destacada la petició al Consell de continuar reivindicant al govern estatal, ara amb Pedro Sánchez al capdavant, la reforma del sistema de finançament i unes inversions en el pressupost del 2019 proporcionals al pes poblacional del País Valencià, a més d’un dèficit asimètric que compensi el mal finançament i la condonació de la part del deute que se n’ha derivat. Mesures que Ximo Puig proposarà en la reunió que ha de fer a començament d’octubre amb Pedro Sánchez a la Moncloa.

En canvi d’això, Compromís cedeix i dóna suport al dèficit del 0,3% que defensa el govern de Pedro Sánchez. El portaveu socialista, Manolo Mata, ha explicat que amb aquesta proposta es demostra que el seu grup diu les mateixes coses que el 2015, és a dir, amb Mariano Rajoy i amb Pedro Sánchez, mentre que la portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, ha subratllat que el relat valencià sobre finançament és ‘molt definit’ i ara hi ha un govern a la Moncloa amb el qual estan ‘més còmodes’ per a negociar.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb