candidat
Jean-Marc Pujol i Quim Torra, en la visita del president de la Generalitat a l'Ajuntament de Perpinyà

El batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha ofert al Consell per la República rebre els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a l’ajuntament, coincidint amb l’acte del 29 de febrer que es preveu que atraurà desenes de milers de persones. ‘Com sempre, he ofert als organitzadors rebre les personalitats al consistori’, ha explicat Pujol, també en referència als presidents Artur Mas i Quim Torra.

Guia de l’acte de Puigdemont, Ponsatí i Comín a Perpinyà

Jean-Marc Pujol ha explicat que el paper del consistori s’ha limitat a ‘posar a disposició’ del Consell per la República el Parc de les Exposicions. I que a partir d’aquí, era ‘competència’ de la prefectura –i per extensió, del govern francès- avalar o prohibir l’acte.

Precisament, avui, durant una reunió que han mantingut l’ajuntament, el Consell per la República i representants de la prefectura, aquesta última ja ha dit que respectarà ‘el principi de llibertat de manifestació’; i que per tant, l’acte del dissabte 29 de febrer tira endavant.

A partir d’ara, Jean-Marc Pujol ha explicat que el dispositiu per gestionar la mobilitat i la seguretat dependrà, en gran mesura, de la prefectura. ‘Els organitzadors ens diran què és allò que necessiten, i qui ha de garantir la seguretat és l’Estat’, ha dit.

¡

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb