El batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol (UMP), ha retirat les delegacions al dirigent d’Unitat Catalana, Brice Lafontaine, pel suport explícit al candidat d’esquerres a les presidencials franceses, Emmanuelle Macron. Lafontaine, que fins aquest dijous assumia el càrrec de delegat d’Afers Catalans i Tranfronterers, diu que les divergències eren latents des de feia temps i que aquest només ha estat el detonant. De fet, Pujol és partidari del candidat de dretes, François Fillon.

Segons el regidor, però, la principal nota discordant és que tenen punts de vista diferents sobre els temes catalans i assegura que fa mesos que Pujol li denega el permís per a representar-lo en actes a Catalunya. La retirada de les delegacions és el pas previ al debat que s’abordarà dijous al consell municipal. El batlle sotmetrà a votació la retirada del càrrec de Lafontaine com a tinent de batlle, que és competència del plenari.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]