Representants del F.C. Barcelona s’han reunit aquests dos últims dies a Tbilissi (Geòrgia) amb el president de la UEFA, Michel Platini, el secretari general, Gianni Infantino, i el director de competició Giorgio Marchetti, per continuar tractant la sanció imposada per l’exhibició d’estelades a l’última final de la Champions a Berlín. En un comunicat, el club ha manifestat la satisfacció per la ‘bona predisposició’ de la UEFA perquè continuï ‘el diàleg’, l’únic camí per a assolir una ‘solució consensuada’.

Les converses, doncs, continuen obertes entre el Barça i la UEFA, que li ha agraït la voluntat de negociar i no portar el conflicte a la confrontació juridicoadministrativa.

Al comunicat fet públic avui, el Barça ha reiterat l’oposició a la sanció i el designi que el club no tornés a ser multat per aquest tema. La UEFA prohibeix qualsevol manifestació política als estadis, però el Barça argumenta que els socis i aficionats poden exhibir estelades, com s’ha fet els darrers anys, sense ocasionar cap conflicte, perquè, segons el club, és només una acció que reflecteix ‘el sentiment’ de molts aficionats catalans seguidors del club.

Inicialment, a l’expedient disciplinari obert al club arran de l’informe presentat per una inspectora de la UEFA es demanava l’aplicació d’una sanció mínima de 50.000 euros. També el tancament automàtic de l’estadi en el cas que es repetissin aquests fets durant els pròxims tres anys, però el club va presentar al·legacions que van deixar la multa a 30.000 euros.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb