La papereta de la consulta de Vilobí d'Onyar, també sobre monarquia o república.

La Plataforma pel Referèndum a la Universitat Politècnica de València –formada per alumnes, professors i treballadors– ha anunciat que han participat 1.226 persones a la consulta sobre monarquia o república. Un 90,7% han votat a favor de la república com a model d’estat.

La pregunta era: ‘Estàs a favor de canviar la monarquia per una república com a forma d’estat?’. Segons els primers resultats, 1.112 persones han votat a favor, 94 ho han fet en contra i 20 s’han abstingut. De les que han votat per la república, el 90,5% també han votat afirmativament a una segona pregunta: ‘En cas afirmatiu, estàs a favor de l’obertura d’un procés constituent per decidir quin tipus de república?’.

La votació ha estat telemàtica s’ha fet a través d’un bot de Telegram. El mecanisme identificava el votant pel seu correu corporatiu de la universitat i assegurava l’anonimat amb un sistema d’encriptació.

La consulta també s’ha fet a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, però de moment encara no s’han anunciat resultats.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb