Eines de País planta cara al Cercle d’Economia recordant-li que només pot parlar pels seus socis

  • La candidatura guanyadora de les eleccions a la Cambra de Barcelona diu que és no respectar la voluntat del poble per a decidir que crea inestabilitat

VilaWeb
Redacció
01.06.2019 - 18:30
Actualització: 01.06.2019 - 22:41

La candidatura guanyadora a la Cambra de Barcelona, Eines de País, ha retret avui al Cercle d’Economia que parli en nom de tot l’empresariat català i li ha recordat que només representa els seus socis.

En un comunicat que coincideix amb la clausura dels tres dies de jornades organitzades pel Cercle d’Economia a Sitges, ha afirmat que l’empresariat també és societat civil i que si mai ha de prendre partit per una opció o una altra serà sempre la que representi la majoria dels empresaris, no la que decideixin ‘unes elits que s’atribueixen una representativitat que no tenen’. També ha recordat que demanarà als seus membres que es defineixin, tal com va anunciar fa uns quants dies. La candidatura no assumirà la direcció de la Cambra fins al 17 de juny.

Segons que sostenen, no és la possible via unilateral que cera inestabilitat, sinó el fet que els poders polítics i econòmics no respectin la voluntat del poble a decidir el seu futur. ‘Per tant, el procés s’allargarà fins que no s’accepti la voluntat popular, i això generarà inestabilitat’, indica.

Quant al trasllat de la seu social d’empreses catalanes a punts de l’estat espanyol arran de l’1-O, una de les qüestions més destacades a les jornades d’enguany, Eines de País constata que ‘només han canviat el domicili social fiscal al registre i que, per tant, l’activitat es manté a Catalunya’. ‘Si desitgen tornar-los a canviar en algun moment, seran benvinguts, però de cap manera això pot suposar un condicionant per a res ni es pot acceptar l’alarmisme social’, afegeix.

Finalment, ha assenyalat que a les jornades del Cercle s’ha perdut una oportunitat magnífica de reconèixer que, una vegada més, l’any 2018 s’ha tancat amb un clar incompliment de les inversions compromeses per l’estat espanyol, que arriben a poc més del 10% del total quan la contribució de Catalunya al PIB espanyol és gairebé del 20%. ‘Això sí que fa perdre potencial econòmic a Catalunya i a més a més genera condicions a la resta de comunitats autònomes per a poder fer la competència a les nostres empreses, amb els nostres impostos’, afegeix Eines de País en el comunicat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any