Súmate ha emès un comunicat en què anuncia que Eduardo Reyes ha dimitit de la presidència de Súmate per poder-se dedicar a l’activitat parlamentària com a diputat de Junts pel Sí. El substituirà José María Clavero, ex-militant de CCOO i PSUC.

Heus ací el comunicat:

«A la reunió de la junta directiva de l’entitat celebrada ahir dimarts 29 de març el president de Súmate, Eduardo Reyes, va comunicar a la junta la decisió de deixar les seves funcions a l’associació per centrar-se en l’activitat parlamentària com a diputat de Junts pel Sí i posar el càrrec a disposició de la direcció. La junta directiva va proposar, i va acordar per majoria absoluta, José María Clavero per ocupar la presidència en funcions fins a la convocatòria de l’assemblea general, que es farà com més aviat millor perquè els socis donin la seva veu i votin per a la nova etapa de Súmate. Clavero és membre de la direcció, nascut a Osca, fundador de la primera comissió de Personal No Docent (PND) de la UAB el 1973, de les Comissions Culturals de Medicina el 1978, afiliat a CCOO del 1983 al 2013 i membre del PSUC del 1979 al 1983.

Reyes, que va celebrar la decisió de la junta i va destacar de Clavero el seu compromís amb la lluita social i la seva implicació amb l’entitat, ha concretat que la seva decisió respon a un moment polític en què ‘tots ens hem d’implicar al màxim a les nostres funcions, ja sigui al parlament o a la societat civil, per a fer realitat la República Catalana’. El diputat assegura que continua a disposició de  Súmate per al que sigui. ‘És una part de mi que mai no abandonaré’.

El nou president en funcions, José María Clavero, va agrair la confiança dels membres de la junta i va emplaçar a fer com més aviat millor l’assemblea general que s’espera que compti amb una gran assistència: ‘El procés constituent és en marxa, hi ha molta feina per fer i tots comptem per a constituir la República Catalana’.»

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb