15 anys després de la mort de Terenci Moix, Edicions 62 publica una nova edició d’una novel·la que ha esdevingut emblemàtica de l’escriptor: ‘El dia que va morir Marilyn’, amb pròleg del dramaturg Sebastià Portell. L’obra va ser publicada l’any 1969 i va rebre el Premi Crítica Serra d’Or. Amb motiu de l’aniversari, labutxaca recupera dues de les obres més representatives de l’autor amb ‘la voluntat d’apropar l’escriptor al públic actual’. Per una banda publica en un sol volum ‘Tots els contes’ que Moix va escriure al llarg de la seva prolífica carrera literària i, per altra, ‘El sexe dels àngels’, que va ser Premi Ramon Llull 1992.

Publicada el 1969, ‘El dia que va morir Marilyn’ narra la vida barcelonina de dos nois que el 1962 tenien 20 anys i, com en un retaule, hi van passant els seus records d’infantesa i adolescència –el cinema, els tebeos, l’educació religiosa– enfrontats als records dels seus pares sobre la Barcelona dels anys 30 i la Guerra Civil. Per altra banda, labutxaca publica en un sol volum ‘Tots els contes’ que Terenci Moix va escriure al llarg de la seva prolífica carrera literària.

El llibre aplega els tres volums de contes que va publicar: ‘La torre dels vicis capitals’, ‘Assassinar amb l’amor’ i ‘La caiguda de l’imperi sodomita’. També publica ‘El sexe dels àngels’, que va provocar una enorme polèmica per culpa de la crítica àcida que fa del panorama cultural català. En aquesta història, la Barcelona sacsejada per les commocions dels anys setanta acull la irrupció d’un personatge emblemàtic: el jove escriptor Lleonard Pler, que deixa al seu pas molts misteris insondables. L’autor fa una dissecció del món cultural català amb una audàcia sense precedents.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]