El candidat a secretari general de Podem Catalunya Jaume Durall s’ha presentat al procés de primàries que es decidirà dilluns 24 de setembre. Durall explica que la seva proposta és de continuïtat amb el mandat de Xavier Domènech.

Ha exposat que la seva candidatura respon la sol·licitud de la direcció, de càrrecs públics, de secretaris municipalistes i militants i portaveu de cercles, després que Domènech renunciés per sorpresa al càrrec el 4 de setembre.

‘M’han demanat que, davant d’aquest cop de presentar-se a secretari general de forma inesperada, era necessari donar una proposta de continuïtat des de la mateixa direcció, i jo, que estava portant les tasques de secretari d’organització i municipalisme, era el que en aquest moment coneixia millor quins eren els reptes de l’organització i com s’havien d’afrontar’, ha explicat.

Afirma que la marxa de Domènech és ‘un cop inesperat i que afecta Podem perquè simbolitzava una etapa de Podem on se sumaven moltes sensibilitats, es reconduïa un projecte cap a una visibilitat a l’externa, també amb un paper incisiu en la confluència de CatComú i un projecte clar a les municipals’ que va recolzar el 71% de la militància.

Cap dels secretaris generals que han precedit Domènech han acabat el seu mandat, ni Gemma Ubasart ni Albano Dante-Fachin: ‘És la primera vegada que (la renúncia d’un secretari general de Podem) no té res a veure amb Podem. Són diferents raons i això suposa un repte i aplicar aquesta maduresa’, ha dit.

Després dels conflictes interns que ha sofert el partit amb la successió de secretaries generals, el candidat vol posar a la gent al centre de l’agenda política superant les disputes internes, amb altura de mires, sabent quins són els objectius: ‘La gent espera de nosaltres que parlem d’ells i dels seus problemes, i no dels nostres’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb