I en ambdós casos es tracta del primer volum d’una futura col·lecció.

“Músiques del Mercè Dansa”, endegat per l’Esbart Català de Dansaires i que recull, com el seu nom indica, la banda sonora de les danses vives que al llarg dels anys s’han anat interpretant en aquest festival que s’organitza en el si de les Festa Major d’estiu barcelonina.

I “Grans clàssics”, un recull de sardanes de tots els temps i per a tots els gustos triades pels mateixos músics que les interpreten i que ha enregistrat la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Un CD que es presentarà en concert el proper dilluns dia 10, a les 20 h, al Teatre l’Aliança del Poble Nou, de Barcelona.

Dues propostes molt interessants i que, com us hem dit, prometen continuïtat, fet que ens congratula especialment. D’ambdues n’escoltarem una peça: del “Músiques del Mercè Dansa” escoltarem el “Galop de la Mercè”, del nostre director Jesús Ventura, la música que inicia el disc i que clou tradicionalment amb una gran dansa conjunta de tots els participants el festival de cada any; i dels “Grans clàssics” escoltarem la sardana que en el seu moment fou un dels èxits més rotunds de la producció del mestre Fèlix Martínez Comín, i que no ens consta que hagués estat mai degudament enregistrada, la titulada “Dolç record”.

Llegir més i escoltar el programa….

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb