L’Idescat ha fet públiques avui les dades de setembre sobre les comandes industrials i el volum de negoci del sector. La bona notícia és que ambdues han estat positives en uns moments complicats i de desacceleració del sector a tota Europa i que observa amb preocupació si Alemanya entra en recessió. Particularment important és la referida a les comandes, ja que suposa més feina pels mesos vinents, per les empreses. Segons l’Institut d’Estadística català, l’índex d’entrada de comandes a la indústria dels productes industrials, menys les referides a l’energia, va augmentar un 4,9% interanual a Catalunya el passat mes de setembre.

També és interessant comprovar que tots els subsectors creixen. Així, els béns de consum ho fan un 8,3%, els béns d’equipament, un 7,6% i els béns intermedis, un 0,3%. L’índex general, que té en compte l’energia presenta un creixement del 4,0% interanual. Això fa que l’acumulat de l’any es col·loqui en positiu (0.1%), gràcies a l’empenta dels béns de consum.

Conjuntament amb aquesta estadística, l’Idescat també ha donat a conèixer la corresponent al volum de negoci del sector industrial. L’índex, sense comptar l’energia, creix un 6,2% interanual al mes de setembre. Per grans subsectors també ho fan tots. Els béns d’equipament, un 13,1%, el de béns de consum, un 8,3% i el de béns intermedis, un 0,3%. L’índex general, comptant l’energia, per la seva banda, augmenta un 5,2%. L’acumulat anual també creix un 1,2%, a causa de l’evolució positiva tant dels béns de consum com dels d’equip.

Aquests números suposen un reforç moral per l’empresariat català, que els últims temps navega entre xifres poc encoratjadores que posen en evidència la davallada i la desacceleració econòmica que travessem. 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.