El vaixell Aquarius que transporta més de 600 immigrants rescatats davant de la costa de Líbia, finalment desembarcarà a València. Ahir, després d’anunciar-se l’obertura del port, les ONG SOS Mediterranée i Metges Sense Fronteres, que gestionen el vaixell, van assegurar que no tenien suficient menjar per a completar el viatge d’entre tres i cinc dies fins a València.

Durant la matinada s’havia ofert el port de Palma per la seva proximitat a Malta, on es troba ara mateix l’Aquarius, però sembla que finalment s’ha trobat una solució per a desembarcar a València. Dos vaixells italians, de la marina i els guardacostes, es faran càrrec de 500 immigrants i acompanyaran l’Aquarius en el seu viatge.

‘La intenció i el pla actual és transferir a 500 persones a dos vaixells italians de manera que 129 es quedaran aquí [l’Aquarius] i tots junts navegarem fins a València. Estem molt cansats, però també hi ha molta gent aquí amb ansietat i frustrats. Esperem portar-los aviat a un lloc segur’, ha explicat el portaveu de MSF, Aloys Vimard.

Des de primera hora del matí, el vaixell està rebent queviures i s’està coordinant amb les autoritats italianes de rescat per a començar el viatge cap a València. Ací podeu veure imatges enregistrades per la corresponsal de RNE:

‘La millor seria desembarcar a les persones rescatades en el port més proper per tal que després puguin ser transferits a Espanya o qualsevol altre país segur per la seva protecció’, ha recordat Vimard. El vaixell és a 700 milles de València, però a menys de trenta de Malta i Itàlia.

400 persones pugen en un vaixell per anar cap a València

Segons ha informat Metges Sense Fronteres, cap al migdia 400 passatgers de l’Aquarius han estat traslladats a un altre vaixell per poder anar cap a València en millors condicions. De moment es desconeix quan iniciaran el seu viatge que es preveu que s’allargui prop de quatre dies.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]