El 70,3% dels catalans considera que la presó de dirigents polítics i civils i l’exili no són justos, mentre que el 17,5% sí que ho troba just. És el resultat del sondatge Òmnibus de la Generalitat de Catalunya fet pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). En una altra pregunta, el 65,7% dels enquestats considera que aquest darrer any s’han reduït les seves llibertats individuals i col·lectives i els seus drets fonamentals.

En aquest sentit, destaca –segons el record de vot– que un 56% dels votants del PP creu que ha perdut llibertat de drets, i també un 48% dels del PSC i un 38% dels de Ciutadans.

Pel que fa a l’impacte de l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola, durant set mesos, la majoria dels enquestats situa l’impacte per sobre del 6 en una escala de 10 punts i el 32% valora l’impacte de manera molt negativa.

L’enquesta, feta a 1.200 persones entre el 22 d’octubre i el 13 de novembre de l’any passat, també inclou preguntes sobre temes d’actualitat, com ara la cobertura de la xarxa ferroviària de la rodalia. Un 34% dels enquestats diu que les incidències que afecten el servei han crescut aquest darrer any, i només un 10% pensa que han disminuït.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.