El president dels Estats Units, Donald Trump, ha tornat a confiar en l’estrateg polític Brad Parscale per a afrontar la campanya de la reelecció, l’any 2020. Aquest nomenament deixa entreveure que Trump –gairebé amb tota seguretat– tornarà a presentar-se a la reelecció per estar quatre anys més a la Casa Blanca.

Parscale, de quaranta-dos anys, va exercir els mesos abans del comicis de 2016 de responsable estratègic de la campanya de Trump a internet. S’encarregava, per tant, de la campanya publicitària a la xarxa i de fer visible Trump en plataformes socials com ara Facebook i Twitter.

El president va presentar els documents per a ser reelegit poc després de prendre possessió, el gener de 2017. Des de llavors, ha mantingut una oficina de campanya a la Torre Trump de Nova York. En aquest temps tampoc no ha cessat de recaptar fons per a una futura campanya que, segons Politico, ja ha aplegat desenes de milions de dòlars.

‘Brad és un talent increïble i va ser una part essencial del nostre èxit el 2016’, ha destacat Eric Trump, fill del president, en un comunicat. ‘És de total confiança de la nostra família i la persona perfecta per a dirigir la campanya’, ha afegit.

Jared Kushner, gendre i assessor de Trump, també s’ha expressat en la mateixa línia: el considera ‘essencial’ en la campanya de 2016. I ha subratllat que el seu lideratge i experiència ajudaran a crear una campanya de primera classe ‘per als anys vinents’.

Però la tasca de Parscale no se centrarà únicament en les eleccions de 2020 i s’implicarà també en els preparatius per als comicis parlamentaris que es faran el novembre d’enguany. En aquesta votació els republicans es juguen conservar la majoria de què gaudeixen actualment a les dues cambres del Congrés.

La presidenta del Comitè Nacional Republicà, Ronna McDaniel, també ha aplaudit el nomenament de Parscale i ha remarcat la tasca política de Trump. ‘Hem de continuar lluitant per fer grans els Estats Units’, ha dit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]