ACN Barcelona.-El portaveu d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha considerat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hauria d’anar al Congrés espanyol a explicar la proposta de referèndum pactat perquè “la batalla del dret a decidir s’ha de fer arreu” i les corts espanyoles són un lloc “especialment important”. Tot i això, ha retret a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, que mentre fa aquesta invitació amb la “cara amable” es mantingui la judicialització del conflicte, amb per exemple els processos oberts contra els membres de la Mesa del Parlament.

Abans de participar en l’acte del Pacte Nacional pel Referèndum, Domènech ha valorat la invitació amb la que “s’ha despertat” Santamaría aquest divendres. El diputat ha afirmat que el fet que el Congrés espanyol es converteixi en un espai de debat sobre el dret a decidir “és el que hauria d’haver passat”. Ha afegit que la proposta en si és “positiva” i que és “estrany” que no s’hagués plantejat abans. Més enllà d’això, ha dit que aquesta proposta d’aparent diàleg “no pot ser considerada sincera” si no és que va acompanyada del fet de posar fi a la judicialització del procés “Estan intentant inhabilitar a part de la política catalana”, ha lamentat. Amb tot, Domènech ha valorat com a “positiu” que Puigdemont pugui anar a les corts espanyols “a defensar i debatre” sobre el dret a decidir. Ha afegit que l’escenari és “diferent” a d’altres, ja que hi ha “com a mínim un terç de diputats a favor”. “Creiem que és bo que es pugui produir (el debat)”, ha declarat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]