Marchena

El president del tribunal contra el procés, Manuel Marchena, ha enviat una carta al president del Parlament Europeu, David Sassoli, sol·licitant el suplicatori contra el president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín perquè l’eurocambra els retiri la immunitat. El Tribunal Suprem espanyol pretén de continuar el procés judicial contra els dos eurodiputats, i el jutge instructor de la causa, Pablo Llarena, manté la tercera euroordre contra ells cursada a Bèlgica. Tanmateix, la justícia belga va deixar l’euroordre en suspens perquè Puigdemont i Comín tenen immunitat.

Així funciona el suplicatori a l’Eurocambra a què podrien
sotmetre Puigdemont i Comín

A la carta, signada també pel president del Suprem, Carlos Lesmes, el tribunal admet que Puigdemont i Comín són eurodiputats de ple dret. Hi adjunten les interlocutòries de processament en la peça separada contra ells, l’euroordre enviada a Bèlgica i la sentència del 14 d’octubre contra els presos polítics.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb