L’actual situació política a Catalunya ha marcat la celebració del Diumenge de Carnaval a Vilanova i la Geltrú. Per una banda, per la presència del color groc, en llaços a les façanes dels edificis, en les peces de vestir dels assistents o, fins i tot, en el monument al prohom Josep Tomàs Ventosa que presideix la plaça de la Vila.

Per una altra, una vintena de comparses participants han fet una protesta simbòlica en què han declinat la tradicional invitació de pujar al balcó de l’ajuntament per rebre les llaçades institucionals que cada any es col·loquen a les banderes que participen en les guerres de caramels.

Acabada la darrera batalla, s’ha desplegat també una pancarta on es llegia ‘Llibertat presos polítics’ i molts assistents han mostrat banderoles amb la paraula ‘Democràcia’.

Enaguany, el Carnaval de Vilanova ha aplegat més d’11.200 persones en la guerra de caramels, que representaven 136 banderes de 66 entitats (98 banderes d’adults i 40 d’infantils). El nombre de batalles ha augmentat de cinc a set i s’ha llançat prop de 97 tones de caramels.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]