La policia espanyola ha deixat en llibertat l’ex-president de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve, que aquest matí havia estat detingut en un dispositiu que, segons fonts judicials, havia de servir per a investigar un suposat desviament de fons destinats a cooperació mitjançant subvencions irregulars. Esteve no ha passat a disposició judicial i ha quedat lliure sense declarar després d’estar retingut unes hores.

El jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona diu que fa més d’un any que porta a terme aquesta investigació i que avui s’ha previst de fer una vintena d’escorcolls. Els investigadors, diuen, en el presumpte desviament de més de 2 milions d’euros, però no descarten que la quantitat sigui més elevada. A part d’Esteve, també han estat detinguts el batlle de Tordera, Joan Carles Garcia, l’ex-director de Relacions Internacionals de la Diputació i actual subdirector general de Cooperació Local de la Generalitat, Jordi Castells, i qui va ser secretari de Relacions Internacionals de CDC, Víctor Terradellas.

Més informació:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]