Carlos García Juliá, un dels autors de la matança d’Atocha del 1977, ha estat detingut per les forces de seguretat brasileres. García Juliá, vinculat a Fuerza Nueva, tenia vint-i-quatre anys quan va irrompre en el despatx d’un grup d’advocats laboralistes de CCOO amb un escamot feixista. L’Audiència espanyola el va condemnar 193 anys de presó com a autor material de cinc assassinats.

Ara es troba sota custòdia de la policia federal brasilera. Demà, el cap de la policia brasilera farà una conferència de premsa, acompanyat de policies espanyols que han participat en l’operació, i donaran detalls sobre la detenció i la possible extradició.

El 1979, abans del judici, García Juliá va provar de fugir de la presó de Ciudad Real, on era empresonat de manera preventiva. Després de complir catorze anys de condemna, quan es trobava en llibertat provisional, el jutge li va permetre de viatjar al Paraguai, on ell havia al·legat que tenia una oferta de feina amb una naviliera.

El 1994 el tribunal va exigir-li que retornés a Espanya, però no ho va fer.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb