Els cinc activistes dels Comitès de Defensa de la República detinguts pels Agents dels Mossos d’Esquadra aquest matí ja han quedat en llibertat. Han estat detinguts arran dels talls de vies que es van fer a l’estació de Sants de Barcelona durant la vaga del 8-N.

Els dos primers detinguts, primer a Barcelona i després a Cerdanyola del Vallès, s’han acollit al dret a no declarar. Formen part d’un grup de cinc persones d’entre 20 i 24 anys que van ser citades per aquests fets el 26 de març i posteriorment el 3 de maig per un delicte de desordres públics i coaccions, però que no es van presentar davant del jutge del Jutjat número 24 de Barcelona. En aquesta ocasió, el jutjat va dictar una ordre de cerca i captura.

Pel que fa els altres tres que tampoc van acudir davant del jutge, han estat detinguts a l’exterior de la Ciutat de la Justícia, on s’ha convocat una concentració de suport als dos primers detinguts i sota la vigilància d’un fort dispositiu policial. També s’han acollit al dret a no declarar.

En la causa hi figuren nou persones investigades. La primera vegada que el jutge va citar els investigats va ser el 26 de març, junt amb quatre companys, que sí van comparèixer tot i que alguns es van acollir al dret a no declarar.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]