ACN Barcelona.-La policia espanyola ha desmantellat a un polígon industrial de Mata-Rocafonda de Mataró dues plantacions de marihuana instal·lades en naus industrials amb més de 4.000 plantes, gairebé 8.000 esqueixos, 69 plantes mare d’1,4 metres d’altura i 80 pots d’hormones d’arrelament, a més de les eines necessàries pels cultius. Les instal·lacions tenien multitud de transformadors per a les làmpades, ventiladors, aparells d’aire condiciona, sistemes de reg, sacs de terra, sistema de filtrat d’ozó per evitar les olors i tot un sistema de control de temperatura, valorat amb més de 100.000 euros. La col·laboració ciutadana va permetre localitzar aquestes plantacions i la detenció de quatre persones per delictes contra la salut pública, frau elèctric i pertinença a grup criminal organitzat.

Les naus estaven distribuïdes de manera que una estava dedicada al cultiu, creixement d’esqueixos i plantes mare, i la segona als cabdells de marihuana. La producció rondaria els 500 quilos, de manera que podria tenir un valor al voltant dels 400.000 euros. Els investigadors també van comprovar que les instal·lacions s’abastien amb electricitat obtinguda de manera fraudulenta. Segons han pogut esbrinar els investigadors, una part important d’aquesta marihuana que es cultivava a les naus anava destinada als coneguts com a ”coffee shop” d’Holanda, a través d’un grup de criminal organitzat integrat per les quatre persones detingudes que tenien un rol diferent. Així, segons ha donat a conèixer la policia, un ciutadà de nacionalitat holandesa, instal·lat a Catalunya era el cap de la bada i formava com a administrador legal d’una empresa de material agrícola d’abonaments i fertilitzants, cosa que servia per amagar la seva vertadera activitat, a la vegada que podia blanquejar part de les beneficis. Dues persones més, un home i una dona, l’ajudaven amb el cultiu i la cura de les plantes, i un quart membre, home, s’encarregava del transport a Holanda i altres països propers. Aquests tres detinguts són de nacionalitat espanyola.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb