Científics de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i la Universitat de Radboud a Holanda han desenvolupat un algorisme que pot predir quins pacients de càncer tenen més probabilitats de beneficar-se de la immunoteràpia. . Mitjançant l’ús de ‘machine learning’, els investigadors han creat una eina que detecta les mutacions genètiques que activen el sistema immunitari, la qual cosa contribueix a identificar quins pacients amb càncer tenen més probabilitats de beneficar-se de la immunoteràpia. L’algorisme també revela quines persones amb determinades malalties hereditàries poden beneficiar-se d’un tipus de medicaments ja existents.

L’algorisme s’anomena NMDetective i descriu totes les possibles mutacions sense sentit que poden donar-se en el genoma humà. Els investigadors, que han publicat la recerca a Nature Genetics, van utilitzar l’eina per analitzar milers de variants genètiques que donen lloc a malalties hereditàries en humans.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.