L’Hospital de Torrevella ha descartat que la turista islandesa de 66 anys ingressada en aquest centre sigui un cas de coronavirus, segons han informat a l’agència Efe fonts hospitalàries.

La pacient, que havia estat recentment a la ciutat xinesa de Wuhan, ‘no compleix els criteris epidemiològics com per a ser considerat un cas de coronavirus al cent per cent’, per la qual cosa l’hospital ha desactivat l’alerta, han assenyalat les mateixes fonts. A partir d’ara, segons les citades fonts, la pacient serà tractada per una malaltia respiratòria.

La dona va acudir ahir a l’hospital amb símptomes de patir una malaltia respiratòria de la mena de l’habitual grip (febre i tos), encara que també compatibles amb el coronavirus, i en comunicar que havia estat feia poc temps a Wuhan, es va activar immediatament el protocol d’aïllament.

La islandesa va acudir al centre hospitalari amb la seva parella, un islandès de 52 anys i sense símptomes, i tots dos van quedar ingressats en habitacions incomunicades amb la resta de pacients de l’hospital.

Pel que sembla, tots dos van arribar recentment amb avió per a passar un període vacacional en una població al sud del País Valencià.  El personal sanitari va prendre mostres de la dona amb els símptomes i les va enviar a l’Institut de Salut Carles III de Madrid, centre de referència a l’estat espanyol, per a aclarir si es tractava d’un positiu de coronavirus, encara que finalment i després d’una nova avaluació de la pacient s’ha descartat.

El coronavirus ja ha deixat almenys 106 morts a la Xina des que es va originar a la ciutat de Wuhan.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb