Els Mossos d’Esquadra han desallotjat per ordre judicial una finca situada al número 3 del carrer Correu Vell de Barcelona, ocupada per una vintena de persones, entre les quals quatre menors i dues embarassades. Segons l’entitat Resistim al Gòtic, els fets han passat deu minuts abans de les set del matí. La pressió veïnal havia aturat un intent de desallotjament el passat 30 d’octubre.

L’edifici és propietat d’un fons d’inversió i el jutjat va donar inicialment marge per al desallotjament fins al 31 d’octubre. Posteriorment es va prorrogar. La finca estava ocupada des del passat mes de gener en protesta per l’especulació immobiliària que està expulsant els veïns del barri.

Resistim al Gòtic ha denunciat que aquest desallotjament és una ‘vulneració de drets flagrant’, ja que les famílies no han estat ateses, diuen, ni pels serveis socials ni pel Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona. ‘Es troben al carrer i completament desamparades’, s’ha queixat l’entitat a través de Twitter.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb