deportacio boliviana valencia

La plataforma pel tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIE NO) ha exigit a la delegació del govern espanyol al País Valencià que es paralitzi la deportació d’una dona boliviana de 63 anys que resideix a València des de fa 17 anys. La dona ha passat dos dies en els calabossos de la comissaria de Paterna sense poder veure a la seva família i aquesta tarda ha estat alliberada. Malgrat que s’ha paralitzat la deportació exprés, encara no s’ha revocat la seva ordre d’expulsió.

Segons aquesta plataforma, la dona és treballadora de la llar i cuida infants i persones grans, i té tres néts nascuts al País Valencià. Malgrat això, se li havia notificat la seva deportació a Bolívia perquè un jutjat considerava que no té arrelament suficient a València.

Segons ha denunciat CIE NO, la seva ordre d’expulsió està des del 28 de gener a la comissaria i no va ser notificada a temps a la seva advocada, impedint que aquesta pogués actuar per a paralitzar l’expulsió, la qual cosa ‘és una clara vulneració del principi del dret a l’assistència legal’.

La portaveu de CIE NO, Cristina Martínez Ferrando, assegura que és ‘inhumà’ que tanquin i deportin una persona que té la llar i la família a València. ‘L’estat espanyol ha tancat i expulsarà de forma expressa a una dona gran que ha cuidat nens i ancians i que ha residit prop de 20 anys com una veïna més, al·legant que manca d’arrelament. Aquesta injustícia és insostenible i ha d’impedir-se de forma immediata’, indica.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb