ACN Barcelona.-DEPANA exigeix al Govern que declari per Decret i “com més aviat millor” el Massís del Garraf com a Parc Natural, en compliment de la resolució del Parlament de l’1 de juliol de 2015. En un comunicat, l’entitat ecologista recorda que existeix un consens municipalista en aquesta mateixa direcció, fixat en un manifest conjunt de l’any 2013, que van subscriure tots els municipis i entitats ecologistes directament involucrats en aquest espai. DEPANA senyala que aquest acord va en consonància a la resolució que el febrer de 1987 es publicava al DOGC, on s’aprovava el Pla Especial de protecció del medi físic i del paisatge de l’espai natural del Garraf, i demana que la Generalitat respongui a totes aquestes peticions. Per tots aquests motius, l’entitat apel•la a la voluntat política del Govern per complir la Llei d’Espais Naturals de 1985.

Des de l’entitat ecologista, recorden que l’ex conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar la declaració de tres parcs naturals abans del 2017, amb previsió de declarar-ne quatre més durant el 2018. És en aquest sentit que DEPANA exigeix la inclusió del Massís del Garraf com a Parc Natural.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb