ACN Girona.-Un anunci publicat als diaris gironins busca una administrativa d’entre 27 i 40 anys, amb “bona presència”, que estigui “lliure de càrregues familiars” i sol·licita a les interessades que enviïn una foto de “cos sencer”. UGT de les comarques gironines ha denunciat l’anunci a la Inspecció de Treball i Seguretat Social perquè considera que infringeix la llei d’igualtat efectiva de dones i homes. Al text, el sindicat argumenta que és un anunci masclista i ressalta que per fer tasques administratives “és discriminatori seleccionar limitant edat, sexe, càrregues familiars i aspecte físic”. “Entenem que pot obeir a una utilització sexista del cos de les dones”, denuncien. Per això, demanen a la Inspecció de Treball que aixequi acta de la infracció i multi l’empresa que ha fet aquest anunci.

Segons denuncia UGT, l’anunci ha sortit publicat als diaris gironins els dies 16 i 17 juliol. “Necessitem administrativa dona de 27 a 40 anys” comença l’anunci que a continuació detalla un seguit de requisits. En concret, demana a les candidates que tinguin “bona presència”, que comptin amb carnet de conduir i possibilitat de viatjar i, finalment, que estigui “lliure de càrregues familiars”. Tot plegat, a canvi d’un “bon sou” i amb totes les despeses pagades. Finalment, diu a les persones interessades que enviïn un currículum a un apartat de correus i que hi adjuntin una fotografia de “cos sencer”.L’UGT ha portat l’anuncia a la Inspecció de Treball perquè consideren que l’anunci infringeix la llei d’igualtat efectiva de dones i homes. “Que entenem que per fer tasques administratives és discriminatori seleccionar limitant sexe, edat, càrregues familiars i aspecte físic, la qual cosa entenem que pot obeir a una utilització sexista del cos de les dones”, indica el sindicat. Per això, demanen a la Inspecció de Treball que comprovi els fets denunciats, aixequi acta de les infraccions i sancioni l’empresa responsable. El sindicat recorda que l’article 25 de la llei prohibeix la realització, emissió o exhibició d’anuncis publicitaris que “prestin les persones com a inferiors o superiors en dignitat humana en funció del sexe o com a mers objectes sexuals”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]