Armilles grogues

Una trentena de sindicats i organitzacions de Catalunya Nord s’han ajuntat per denunciar la repressió de la policia, creixent setmana rere setmana, contra les mobilitzacions de les Armilles Grogues. També consideren que els mitjans de comunicació posen èmfasi en els ferits quan són policies, però no se’n parla quan són manifestants. També expliquen que les detencions preventives són una estratègia per a fitxar manifestants.

Aquesta argumentació la sostenen amb les xifres següents: d’ençà del 17 de novembre de 2018, 140 persones han estat identificades, de les quals 12 han estat detingudes i 14 condemnades. Aquesta situació no és nova, sinó que també es produeix en el cas dels immigrants, els habitants dels barris populars i els ecologistes, segons que afirmen, i és fruit d’una estratègia per a desacreditar qualsevol espai o moviment social.

Consideren evident que les llibertats democràtiques perillen i per això demanen: una amnistia general sense condicions per a totes les víctimes de la repressió policíaca i jurídica exercida pel govern de Macron; l’abandonament i la prohibició de totes les armes anomenades ‘no letals’ però que quan són utilitzades acaben amb mutilacions o morts: pilotes de goma, gasos lacrimògens, etcètera; la condemna dels autors de les agressions policíaques amb ferits; i l’aixecament de totes les mesures contràries al dret de manifestació.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb