Els afiliats de Barcelona de Demòcrates de Catalunya han decidit en un 95,42% de participar en les ‘Primàries Barcelona’ impulsades pel filòsof Jordi Graupera per fer un front comú municipal lleial al mandat de l’1 d’octubre. És el primer partit que aposta de manera clara per aquest espai. El portaveu de Demòcrates, Toni Castellà, ha demanat a PDECat, ERC i la CUP que també participin en la iniciativa i hi presentin els seus candidats.

L’única condició que el partit hereu d’Unió Democràtica ha proposat a l’associació que promou les primàries és la creació d’una sindicatura electoral independent que controli el procés d’elecció dels candidats. Aquesta sindicatura hauria de ser formada per membres independents, entitats i un representant de cada partit.

Castellà també ha anunciat que el partit obre converses amb la coordinadora Primàries per la República, que promou un procés similar a altres municipis, i que participaran en la convenció de la coordinadora fixada pel 14 de juliol.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb