Demòcrates de Catalunya avisa la nova CDC que no pot registrar legalment el nom de Partit Demòcrata Català perquè és molt semblant a la seva denominació, i no descarten recórrer a la via judicial si el congrés fundacional acaba apostant per aquesta opció. Fonts de Demòcrates han explicat a l’ACN que quan van escollir el seu nom, van preguntar al Ministeri de l’Interior si havien de registrar-ne algun altre per evitar una situació com aquesta, però se’ls va dir que no calia, perquè no es podia inscriure una denominació que fos molt semblant a una que ja existís. És per això que l’escissió d’Unió reclama a la mesa del congrés que ho traslladi als congressistes per tal de descartar aquesta alternativa. De fet, un altre dels noms finalistes, ‘Junts per Catalunya’, era la fórmula que Demòcrates plantejava a CDC per presentar-se conjuntament a les eleccions del 26-J.

En un comunicat posterior, Demòcrates de Catalunya constata que el nom Partit Demòcrata Català entra en conflicte d’interessos amb la seva formació política per ‘inducció a l’error, similitud manifesta, per ús oportunista i ús fraudulent’. Per això, els d’Antoni Castellà reclamen a la direcció a exposar-ho als congressistes perquè ‘no generi una frustració’ en un congrés que desitgen ‘exitós’ a la futura formació política.

En cas que prosperi aquest nom, Demòcrates de Catalunya avisa que prendrà accions legals a l’empara de la Llei de Partits i del Registre de partits polítics ‘esgotant totes les vies tant administratives com judicials, per tal de preservar la voluntat democràtica dels voluntaris que van formar part del congrés fundacional que ens va dotar del nom de Demòcrates de Catalunya’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.