Manuel Valls explicarà dimarts en un acte al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) si presenta la seva candidatura a la batllia de la ciutat. Tampoc no se’n sap la fórmula, si sota l’aixopluc de Ciutadans o en candidatura més àmplia per encabir-hi més sensibilitats. De totes maneres, a França ja tenen coll avall que l’ex-primer ministre farà el salt a la capital catalana. Sobretot després de publicar un piulet –divendres– on es veien els seus peus trepitjant les rajoles d’una vorera barcelonina.

 

Les intencions polítiques de Valls han topat a França amb la indignació popular, sobretot a la ciutat d’Évry (prop de París), d’on és conseller. Concretament s’ha obert una petició a internet perquè dimiteixi tots els càrrecs públics. És a dir, que deixi les actes de diputat a l’Assemblea francesa i de conseller municipal. La petició ja té més de 20.000 signatures.

Darrere la iniciativa hi ha Farida Amrani, contrincant de Manuel Valls a les eleccions legislatives de l’any passat a la circumscripció de l’Essonne, al sud de París. Amrani, candidat de la França Insubmisa, va ser derrotada per només 139 vots i ara demana que Valls dimiteixi pel seu absentisme a les institucions.

Amrani va contestar el piulet de Valls d’aquesta manera:

Si Manuel Valls dimitís, caldria convocar noves eleccions legislatives parcials a l’Essonne.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb