La presidenta del govern, Francina Armengol, ha anunciat durant el debat de política general al Parlament de les Illes que el pressupost de l’estat espanyol per al 2022 inclourà una partida específica del factor d’insularitat.

“S’ha acordat amb el govern d’Espanya”, ha dit Armengol responent a les intervencions dels grups parlamentaris en la segona jornada del debat. Es referia al pressupost espanyol del 2022 i al compliment del Règim Especial de Balears (REB) que li reclamaven els portaveus.

A més, ha afegit que d’ací a una setmana o dues hi hauria la reunió de la comissió mixta de finançament. Segons Armengol, el govern no ha deixat de ser reivindicatiu ni un sol dia amb tot allò que és just per a les Illes. Ha demanat als grups parlamentaris que continuïn treballant amb una estratègia comuna per a garantir de poder continuar aconseguint coses importants per als illencs.

Armengol diu que les Illes hauran superat la crisi el 2022

Ha explicat que d’ençà del començament de la legislatura, la Conselleria d’Hisenda i el Ministeri d’Hisenda espanyol han treballat tècnicament en el càlcul de la fórmula per a incloure el factor d’insularitat al pressupost espanyol.

La comissió mixta de finançament, per part de les Illes, la formen la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez, el vice-president, Juan Pedro Yllanes, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i els directors generals de Pressupostos i de Finançament. “Tenim una representació fantàstica de les Illes que aconseguirà aquest factor d’insularitat pactat”, ha dit.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.