Daus de síndria amb ‘mozzarella’ i menta: un plat refrescant i amb proteïnes

  • Recepta de la nutricionista Dolors Borau dins la sèrie 'Fruites d'estiu'

VilaWeb
Dolors Borau
25.08.2020 - 21:50
Actualització: 26.08.2020 - 08:11

La nutricionista Dolors Borau presenta a VilaWeb una nova recepta amb fruita: daus de síndria amb ‘mozzarella’ i menta. Un article més de la sèrie ‘Fruites d’estiu’.

Ingredients per a un comensal

  • 1 rodanxa de síndria que ha de ser freda de nevera;
  • 1 paquet de boles de mozzarella;
  • fulles de menta;
  • 1/2 llima;
  • 1 cullerada de postres de mel;
  • 1 cullerada de postres d’oli d’oliva verge extra (el millor per a amanir);
  • 1 rajolí de vinagre balsàmic (opcional).

Preparació

  • Peleu la rodanxa de síndria i talleu-la a daus no gaire grossos, que es puguin menjar amb una mossegada, i poseu-los en un plat pla.
  • Agafeu la bola de mozzarella, poseu-hi una fulla petita de menta o mitja de grossa, travesseu-ho tot amb un escuradents i claveu-ho al dau de síndria.
  • En una tassa hi poseu la cullerada de postres de mel, el rajolí d’oli d’oliva i un raig de vinagre de Mòdena, i espremeu-hi el suc de mitja llima.
  • Barregeu bé tots els ingredients de la salsa i aneu tirant, amb una cullereta, gotes al damunt de cada dau.
  • Ratlleu la pela de la llima al damunt del plat.
  • Serviu-ho immediatament.

Observacions

  • Aquesta recepta és apta per a vegetarians.
  • La mozzarella aportarà al plat un valor elevat de proteïnes d’alt valor biològic.

 

Valoració nutricional per a una persona. Font: Taula de composició d’aliments, CESNID-Publicacions de la Universitat de Barcelona, 2002

Interpretació de la taula

  • Observeu que és un plat amb un valor calòric moderat.
  • El contingut d’hidrats de carboni és molt baix.
  • La mozzarella té un contingut elevat en proteïnes d’origen animal.
  • La mozzarella també fa augmentar el contingut de greix, una part del qual és saturat.
  • El greix insaturat provindrà de l’oli d’oliva verge extra.
  • La mozzarella també aportarà una bona quantitat de calci.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any