La falla Regne de València-Duc de Calàbria, una de les tres de la secció d’Especial que s’havia de cremar de manera controlada amb el monument de la plaça de l’Ajuntament per la impossibilitat de desmuntar-la ha estat cremada sense permís aquesta matinada. Així ho han confirmat a EFE fonts de Bombers de València, que a les 6.24 ha acabat l’extinció de les restes del monument, que havia estat dissenyat per Carlos Sanz i construïda per l’artista Sergio Musoles.

Com les Falles es van haver d’ajornar per la crisi del coronavirus, s’havia acordat de cremar-la sense públic ni previ avís amb les altres falles de la secció Especial, Cuba-Literat Azorín i Na Jordana, perquè no es podia desmuntar per la seva complexitat. Vegeu ací algunes fotografies de la falla cremada:

El president de la Federació de Falles d’Especial, Rafa Mengó, ha explicat a EFE que ‘no ha estat una crema controlada sinó obra d’algun disbauxat’ i ha dit què el ninot principal, la figura de Lucrecia de Borja amb un dimoni en la part alta, ha aparegut totalment ‘calcinat’. ‘Algú del veïnat s’ha adonat i ha avisat als bombers que hi havia un arbre cremant. Està calcinada per complet i amb perill perquè també estaven cremades algunes tanques i això no estava programat’, ha conclòs.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb