Juan Carlos I va utilitzar la seva amant Corinna zu Sayn-Wittgenstein com a testaferro per amagar patrimoni i propietats a l’estranger. En uns enregistraments que publica avui El Español, Corinna, que resideix a Mònegue, ho explica al comissari José Manuel Villarejo. Ambdós es varen trobar a Londres el 2015.

‘No ho ha fet perquè m’estimi molt, sinó perquè resideixo a Mònegue’, explica l’amant, que desvincula completament la seva relació amb el rei espanyol dels seus negocis obscurs. Corinna zu Sayn-Wittgenstein és empresària i assessora del monarca Albert de Mònegue.

Segons Corinna zu Sayn-Wittgenstein, Juan Carlos I li ha causat un ‘malson enorme’ perquè, sense saber-ho ella, l’ex-monarca espanyol va inscriure part del patrimoni a nom seu. En concret, propietats al Marroc i a més llocs fora d’Espanya. Després de la ruptura de la relació sentimental, que va sortir a la llum el 2012 arran del famós accident a Botswana, Juan Carlos I li torna a reclamar la titularitat de les propietats.

‘Ho ha fet amb dues o tres coses i fa moltíssima pressió. Per exemple: que li enviés diners o que li donés coses… Això és emblanquiment’, explica Corinna zu Sayn-Wittgenstein. Cal recordar que la declaració pública de patrimoni no és obligatori a Mònegue.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb