Les autoritats de Corea del Nord han comunicat que examinaven ‘acuradament’ un possible pla per a atacar amb míssils el territori nord-americà de l’illa de Guam, situada al Pacífic. El president dels Estats Units, Donald Trump, havia dit prèviament que Washington respondria amb ‘foc i fúria’ a qualsevol amenaça de Corea del Nord.

Un portaveu de l’exèrcit nord-coreà ha dit, en un comunicat, que el pla per a atacar l’illa ‘serà posat en pràctica en qualsevol moment’, una vegada ho decideixi el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un.

Un altre membre de les forces armades ha afegit, a més, que el dictador coreà durà a terme una operació preventiva si els Estats Units mostra senyals de provocació. Trump ha endurit el seu discurs contra el règim de Corea del Nord, a qui ha instat a no realitzar cap amenaça més si no vol trobar-se amb una resposta inèdita en la història mundial.

Les paraules del magnat coincideixen amb la difusió d’un informe confidencial dels serveis d’Intel·ligència que alerta que el règim de Kim Jong-un ha desenvolupat amb èxit caps nuclears susceptibles de ser incorporats en els míssils de què ja disposa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]