Els serveis d’emergència han continuat durant els últims dies les tasques de recerca del nen de vuit anys –en un principi s’informava que en tenia cinc– desaparegut després de les inundacions a Sant Llorenç del Cardassar, després que es trobessin objectes personals que podrien ser seus. Segons han indicat fonts de la Guàrdia Civil a Europa Press, la troballa va tenir lloc a última hora de la tarda d’aquest dijous.

El menor viatjava amb la seva mare i amb la seva germana a bord d’un cotxe quan van ser atrapats per la riuada dimarts. La dona va aconseguir treure la nena del vehicle, però després el cotxe va ser arrossegat pel corrent. El cos de la mare va ser trobat a l’interior del cotxe. Fins al moment s’han confirmat dotze víctimes mortals, set homes i cinc dones. Sis d’ells són estrangers: un matrimoni britànic i un altre alemany, una dona holandesa i un altre home alemany.

Cladera vol comparèixer
La consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, sol·licitarà comparèixer al parlament balear per informar els diputats de l’operatiu establert per les inundacions al llevant de Mallorca i les ajudes i mesures previstes per a pal·liar-ne els efectes. Segons que han informat fonts de la Conselleria, la sol·licitud de compareixença serà registrada el proper dia hàbil, és a dir, dilluns.

L’objectiu és que la consellera, de qui depèn la Direcció General d’Emergències, informi de l’actuació dels serveis d’emergències, el desenvolupament de l’operatiu i les mesures i ajudes que es preveuen adoptar per als damnificats. Cladera defensa que es va activar el pla Inunbal dues hores després dels primers avisos. ‘Des del moment que es varen rebre les trucades al 112 es va seguir el protocol corresponent’, ha dit, tot senyalant que es varen enviar els dispositius d’emergència per fer-hi feina i resoldre els incidents a mesura que es produïen.

Després de la caiguda de les comunicacions a la zona afectada, a les 21 h es va decretar el pla Inunbal. ‘Això no vol dir que hi hagi més mitjans, sinó que el comandament i la direcció dels efectius els assumeix el Govern. Vull deixar molt clar que a les hores anteriors no es va deixar d’actuar’, ha defensat.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb