[VÍDEO EN DIRECTE] Concerts de Crim, La Inquisición i Deadyard des de la sala Estraperlo

  • La sala Estraperlo de Badalona acull el festival de punk 'Fem d'aquí'

VilaWeb
Redacció
23.05.2020 - 19:00
Actualització: 23.05.2020 - 19:20

La sala Estraperlo de Badalona acull un festival inèdit: tres bandes de punk actuant en directe i sense públic, amb una retransmissió simultània a un grapat de perfils de Facebook amics. El Fem d’aquí Streaming Editions és pioner entre la multitud de propostes culturals sorgides del confinament, ja que es farà en rigorós directe des d’una sala i amb l’esperit d’un festival, és a dir, amb actuacions consecutives de La Inquisición, Deadyard i Crim. Podeu veure’l ací:

El cantant de Crim, Adrià Bertran, creu que és l’exercici més difícil que hauran fet. ‘Fa dos mesos la nostra vida era una altra, i ara no sabem molt bé on som ni què anem a fer: suposo que tocar amb amics, i celebrar-ho, perquè és l’únic que podem assegurar que tenim avui’, diu a l’ACN.

El Fem d’aquí 2020 ja estava en curs amb l’arribada del coronavirus, i alguns dels seus concerts s’han posposat fins passat l’estiu. David Peret, de l’agència HFMN crew, responsable de l’Estraperlo (Club del Ritme), organitzador del festival Barna’n’roll i de les gires de Bad Religion, The Offspring o Talco, explica que tenint la sala, i tenint els grups, la idea de recrear un festival però en streaming va venir sola. ‘Serem dels primers, perquè alguna sala ja ha fet concerts en streaming però eren en diferit’, presumeix. El promotor musical creu que després de dos mesos llargs el públic està ja una mica ‘saturat’ del mateix tipus de concert en línia, ‘amb una guitarra acústica al menjador, o amb gravacions separades’ i després mesclades. ‘Faltava una mica de guitarra elèctrica a la xarxa’.

L’entrada és gratuïta, però qui ho vulgui pot col·laborar amb els grups i amb la campanya ‘Salvem L’Estraperlo’, la sala de Badalona que roman tancada des de l’estat d’alarma sense data d’obertura prevista.

‘El punk, quan va sorgir l’any 1977, també va representar quelcom diferent i nou. Això (el festival) representa trencar una mica i agafar una nova estela’, respon Peret quan se li pregunta sobre el fet que obriran camí en aquest punt de la desescalada. ‘No creiem que hi hagi res que batalli amb la paraula ‘punk’ amb el fet de respectar-nos entre tots i donar-nos el màxim amor possible’, hi afegeix el cantant de Crim, Adrià Bertran, sobre l’estricte compliment del pla de desconfinament que representa aquesta iniciativa

Celebrar el retrobament

Bertran diu que és ‘innegable’ que actuar en una sala buida de gent és una experiència anòmala, i segurament la més difícil que haurà viscut el grup. ‘La part mental té clar que estàs en una habitació amb amics, però el cor té clar que hi ha molta gent que t’estarà mirant, i per tant no ho podem considerar un assaig’.

El cantant no voldria que aquesta situació, ni aquest format d’actuació, s’allargués gaire. Però ara mateix, la possibilitat de tocar en un escenari ja sembla una conquesta. ‘Fa dos mesos la nostra vida era una altra, i ara no sabem molt bé on som ni què anem a fer. Suposo que tocar amb amics que fa temps que estem confinats. I celebrar-ho, perquè és l’únic que podem assegurar que tenim avui’, reflexiona.

Com els ha passat a tants grups durant aquest confinament, Crim no ha pogut assajar per aquest concert. En el seu cas, no tant perquè hagin viscut el confinament gaire separats, sinó perquè s’han dedicat a enregistrar el seu nou disc. ‘Ho hem pogut fer de manera totalment legal’, assegura amb un somriure. Així, divendres preparaven l’actuació des de la sala, repassant les cançons que més dominen mentre els tècnics ho disposaven tot perquè el Fem d’aquí surti d’aquestes quatre parets i arribi a les cases a través de la xarxa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any