ncara amb la ressaca del 31è Aplec Internacional al National Mall de Washington, l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk) prepara un altre esdeveniment de primer ordre. Es tracta de la 2a Diada d’Adifolk a Perpinyà (DAP), que el 27 i 28 de juliol acollirà una gran amalgama d’expressions festives a la capital del Rosselló. Concretament hi participaran trenta-sis entitats, com a representants de les agrupacions musicals, els esbarts, els gegants i capgrossos, el sardanisme, les corals, els diables, els esbarts i els jocs tradicionals. A més, seguint la línia instaurada de convertir un col·lectiu de cultura popular en protagonista de la festa, també s’hi ha convidat onze colles bastoneres.

Divendres 27, la Catedral de Sant Joan Baptista albergarà l’acte inaugural. Com a tastet de la Capitalitat de la Sardana, que Perpinyà ostentarà l’any 2019, hi tindrà lloc un concert de cobla, cor i sardanes. Una experiència que ja es va viure en la primera edició del DAP i que, tant per la majestuositat de l’escenari com per la qualitat dels intèrprets –Cobla Mil·lenària de la Fidelíssima Vila de Perpinyà i Societat Coral La Llanterna de Súria— es preveu molt espectacular i emotiva.

Llegeix l’article sencer a Tornaveu, fent clic aquí.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb